آشنایی با مالیات های مستقیم و غیر مستقیم

سفارشات خود را برای بالا 100 هزار تومان را با پیک رایگان تجربه کنید
مالیات های مستقیم و غیر مستقیم که هر کدام با توجه به کارکردهای خود در اقتصاد و مدیریت کلان مالی کشور به کار گرفته میشود که در واقع مالیات بر اساس چگونگی تعلق به کالاهای مورد مالیات به این دو دسته تقسیم میشود.
جزو مالیات بر ثروت-درآمد تلقی میشوند که اشخاص حقیقی-حقوقی در هر کشور با توجه به میزان ثروت-درآمد خود آن را محاسبه و پرداخت مینمایند. همان طور که از نام این مالیاتها مشخص است بدون هیچ واسطهای بر درآمد افراد و یا سازمانها و مؤسسات اقتصادی اعمال میشوند و توسط مأموران مالیاتی به طور مستقیم وصول میشوند. نمونه بارز این مالیاتها، مالیاتی است که دولت به طور مستقیم از حقوق کارمندان خود کسر میکند.
مالیات های مستقیم به دو دسته اصلی مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی تقسیم می شوند
مالیاتی است که از درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس ازکسر معافیت مقرر اخذ میشود.
مالیاتی است که از درآمد شخص حقیقی که از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور درسایر فصل های قانون مالیات ها در ایران تحصیل می شود پس از کسر معافیت های مقرر وصول می گردد.(صاحبان مشاغل موضوع این فصل مکلف اند اسناد و مدارک مثبته کافی برای تشخیص درآمد مشمول مالیات خود نگهداری کنند.صاحبان مشاغل از لحاظ تشخیص درآمد مشمول مالیات مشاغل به 3 دسته مشاغل بند (الف،ب،ج)تقسیم می گردند.
صاحبان مشاغل بند الف و ب به موجب قانون مالیات های مستقیم مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر روزنامه و کل موضوع قانون تجارت هستند و باید دفاتر و اسناد و مدارک مربوط را با رعایت اصول و موازین و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری نگهداری کنند.
مالیاتی است که از جمع درآمد شرکت ها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود پس از وضع زیان های حاصل ازمنابع غیرمعاف و کسر معافیت های مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد مشمول مالیات به نرخ 25% وصول می شود.
دارایی یا ثروت، مشتمل بر کلیه حق حقوقی است که شخص حقیقی یا حقوقی نسبت به اشیا و اموال و دارایی ها دارد و به آنها این اجازه را می دهد که در آن اموال تصرفات مالکانه نمایند.
در قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366، مالیات بر دارایی به پنج دسته تقسیم شده است که عبارتند از:
به منظور اجرای عدالت مالیاتی و توجه به توان واقعی مالیات دهندگان، یکی از سیاستهای مالی و اقتصادی دولت ها، اخذ مالیات از محل کالاهای وارداتی است. همچنین دولت ها به دلایل متعدد دیگری نیز اقدام به اعمال مالیات بر واردات می نمایند که اهم آنها عبارتند از: حمایت از تولیدات داخلی کشور، جلوگیری از ورود کالاهای تجملی غیرضرور و درآمد زایی است.
برای رفع این مشکل نیاز هست تا فایل حاوی آپدیتر نرم افزار حضور و غیاب را دانلود و سپس آن را در پوشه نصب برنامه کپی کنید که مراحل آن را در ادامه بصورت اجمالی توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید…
بدینوسیله خدمت شما مشتریان و نمایندگان عزیز و گرامی شرکت نوین پرداز اعلام میداریم، با توجه به بروز مشکلات و اختلالاتی در زمینه خطوط تلفن شهری در منطقه ی دفتر مرکزی نوین پرداز و همچنین به منظور افزایش کیفیت خدمات پشتیبانی و فروش، زین پس شما میتوانید با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید.
خاندوزی، وزیر اقتصاد طی دستوری مهلت تسلیم اظهار نامه های فعالان اقتصادی را تا ۱۵ تیرماه تمدید کرد.
یکی از متداول ترین بارکدهای معتبر که در دنیا استفاده میشود، بارکد EAN-13 می باشد که همانند همه بارکدهای استاندارد موجود، ارقام موجود در این بارکد مفهوم خاص خودش را دارد که در ادامه به تفسیر آن می پردازیم:
امروز میخواهیم به شما رمز و راز علت انتخاب نشدن شما و کسب و کار شما، توسط مشتریان و مخاطبانتان را با تشریح اصطلاحی آشنا در دنیای بازاریابی را با شما در میان بگذاریم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ما امروز میخواهیم برای مدل کسب و کار و فروش شما ، یک مدل بازاریابی و فروش فوق العاده کاربردی که شانس موفقیت شما را در بازار چند برابر میکند را به شما معرفی کنیم.
طی سالیان دراز فعالیت در حوزه بازاریابی، فروش و مدیریت فعالیت داشتم صاحبان کسب و کار و بنگاه های اقتصادی محتلف اعم از مشتریان، همکاران و نمایندگان فروش در دفاتر مختلف عارضه و مشکلات مختلفی رو در حوزه های مختلفی مطرح میکنند.
از زمان ظهور سایت های بزرگ فروشگاهی آنلاین، رشد خرید آنلاین بسیار زیاد بوده است، با افزایش چشمگیر تعداد مشتریانی که خرید اینترنتی را انتخاب می کنند. پیش بینی می شود ارزش کسب و کار های آنلاین تا سال 2024 به 440 میلیارد دلار برسد. امروزه خرید آنلاین در بین مصرف کنندگان به دلیل مزایایی مانند تنوع بیشتر، زمان کمتر صرف کردن و غیره محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است و افراد در خانه می مانند و خرید خود را به طور کامل انجام می دهند.
یکی از نیازهای امروز در مبادلات تجاری، خرید نسیه و مدت دار است. در این فرایند فرد با اتکا به درآمدهای آینده اقدام به تأمین نیازهای امروز میکند. در کشور ما چک اصلیترین ابزار معاملهای است که چنین کارکردی را برای فعالان اقتصادی ایجاد میکند.
سیستم اطلاعات حسابداری در شرکت های پیمانکاری و پروژه محور به عنوان مهمترین زیر مجموعه این شرکت ها، اطلاعات مالی گوناگونی را در اختیار استفاده کنندگان این نوع اطلاعات، به ویژه مدیران هر سازمان قرار میدهد.